De online tool Have Love, Will Travel brengt buitenlandse concerten van Belgische artiesten samen in één handige doorzoekbare kaart. Kunstenpunt ontwikkelde deze tool voor binnen- en buitenlandse muziekprofessionals opdat ze mogelijk beter zicht krijgen op de internationale activiteiten van Belgische bands.

De tool kan op verschillende manieren gebruikt worden. Managers ontdekken bijvoorbeeld relevante concertlocaties om een tournee uit te stippelen, muzikanten zien welke artiesten hen voorgingen naar de meest exotische landen en buitenlandse programmatoren krijgen een overzicht van welke Belgische artiesten er de komende maanden in hun buurt spelen.

De concertinformatie die je vind in Have love, will travel, is afkomstig van online concertsites Songkick, Bands in Town, Setlist.fm en Facebook. Kunstenpunt haalde de informatie op en verwerkte ze, en vulde aan met concerten van een beperkt aantal artiesten die niet actief zijn op deze platformen.

Heb je zelf aanvullingen? Meld het ons via het contactformulier.

Eind 2017 publiceerde Kunstenpunt een gelijknamig onderzoeksrapport op basis van online beschikbare concertinformatie, dat cijfers bevat over de internationale aanwezigheid van Belgische artiesten.

Wil je het rapport nalezen? Bekijk het hier.